Skogsindustrin och energiomställningen

»Vild« skogsindustriell utveckling

I de festa branscher är det interna aktörer som driver på affärsutveck-lingen och den industriella omvandlingen. Men visst händer det att externa aktörer har en avgörande påverkan på hur en bransch utvecklas eller förnyas. Ett sådant exempel ges i denna skrift, där filosofie doktor Mikael Ottosson vid Linköpings universitet skildrar den svenska skogs- industrins omvandling från slutet av 1980-talet fram till idag. Perspektiven är spännande när Mikael Ottosson resonerar kring hur icke- industriella grupper bidragit med dynamik och utvecklingskraft i en av Sveriges mest mogna branscher. Han kallar processen för »industrialism i det vilda« och analyserar hur den bidragit till den »gröna« omställning, som numera är självklar i skogsindustrin.

  • Mikael Ottosson
  • Linköpings universitet
  • Originalspråk: Sv
  • Forskning i Fickformat 2011

En sökmotor i samarbete med

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan