6 maj 2008

Högre, större! Nu uppförs stora träbyggnader i hela landet

Välkommen till GUIDADE VISNINGAR av frontline-projekt landet runt! Du som är beställare, arkitekt, konstruktör eller i övrigt verksam inom byggandet ges nu unika tillfällen att besöka stora träbyggnadsprojekt - denna gång flervånings bostadshus med bärande trästomme. Ta del av den snabba utvecklingen inom det moderna träbyggandet. Anmäl dig till visningarna och kom och studera detaljer och lösningar medan byggnation pågår - träffa aktörerna som har beställt, ritat, tänkt och byggt.

GUIDADE VISNINGAR:

SKELLEFTEÅ 12 OCH 13 MAJ -  presentation och rundvandring Älvsbacka Strand
 
FALUN 15 MAJ -  presentation och rundvandring Hyttkammaren
 
VÄXJÖ 19 ELLER 20 MAJ - presentation och rundvandring Limnologen, Uppfinnaren, Hus M
 
STOCKHOLM 3 JUNI -  RUNDTUR 
Vi startar med att visa en klassisk limträhall från 1920-talet: Stockholms Central, därefter far vi norrut och stannar till vid högre bostadshus i kv Räven och kv Kandidaten i Solna, vi fortsätter vidare mot omgestaltningen av Vällingby Centrum och besöker kv Kanslisilket och kv Inköpschefen. Efter lunch - och föreläsning om modernt träbyggande på Näringslivets Hus - besöker vi Stockholms slott (Sveriges hittills största träbyggnad), därefter bär färden söderut till bostadsprojekt i Svedmyra och Hagsätra. Vi avslutar med två sjuvåningshus i Rågsved, studentbostäder med 80 procent av byggtiden på fabrik i Munkfors. Nyinsatt: Östra Kvarnskogen, vinnare av Träpriset 2008 som vi besöker under förmiddagen!
 
Fullständiga visningsprogram och anmälan till samtliga orter på www.trabyggnadskansliet.se OBS! Anmäl snarast. Begränsat antal deltagare på varje plats!
 
Passa på att se modernt träbyggande i praktiken!
Med vänlig hälsning,

Niclas Svensson, chef Sveriges Träbyggnadskansli

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan