Svenskt Trä Logo

Fribärande läkt – tak med profilerad plåt

Läktning

Publicerad 2003-09-01

Läktning. Fribärande läkt – tak med profilerad plåt.
2D-ritning
3D-ritning

Ingående material

  1. Fribärande läkt.
  2. Takstol.
Ladda ned CAD-ritning

Material

Fribärande läkt: konstruktionsvirke i lägst hållfasthetsklass C14, dimension 45x70 mm på högkant vid centrumavstånd ≤ 1 200 mm mellan takstolar och takreglar. Läkt ska ha hel upplagskant och får inte ha försvagande kvistar.
Vattenavledande underlag: skivor eller duk som uppfyller krav beträffande skydd mot genomtrampning.
Fästdon: trådspik 125-4,0 till läkten.

Utförande

Träfiberskivor (board) som vattenavledande underlag spikas med ≥ 100 mm sidoöverlapp och ≥ 100 mm överlapp i lutningsriktningen. Skivorna spikas med ≤ 150 mm spikavstånd. För andra vattenavledande underlagssystem finns motsvarande anvisningar. Läkt spikas och skarvas över stöd. Läktavstånd väljs enligt plåttillverkarens anvisningar.

 

TräGuiden är den digitala handboken för trä och träbyggande och innehåller information om materialet trä samt instruktioner för byggande med trä.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan