22 juni 2004

Planera för hösten! Lär dig använda TräGuidens interaktiva tabeller

Nu tänker vi på redaktionen för TräGuiden att ta sommarledigt och önskar därmed alla våra användare en trevlig sommar. Till vår glädje ser vi att TräGuiden haft 6548 besökare under maj månad.

Samtidigt vill vi föreslå att du passar på att tittar på våra interaktiva tabeller. Vi förbättrar de redan existerande tabellerna och jobbar på att få fram nya hjälpmedel. Kom gärna med synpunkter på vad Du saknar! Testa att jämföra olika stomlösningar med avseende på spännvidd, taklutning, virkesdimensioner med mera. Klicka på Projektering och därefter på Dim. av bärverk. Här klickar du vidare på Dim. hjälpmedel och sedan på Interaktiva tabeller. Interaktiva tabeller är utformade så att du först väljer förutsättningar bland alternativen i fönstren längst till vänster i bildrutan. När du klickar på alternativ öppnar sig ett nytt fönster med tillgängliga alternativ till takvarianter.

Ett nytt fönster öppnas med en tabell som visar den virkesdimension som svarar mot de förutsättningar du angivit.

Trevlig sommar önskar
Skogsindustrierna

Johan Fröbel

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan