25 januari 2007

Spännande träarkitektur efterlyses till Träpriset

TräprisetTräpriset är ett hederspris instiftat av Skogsindustrierna. Det delas ut vart fjärde år, till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä samt speglar tiden vi lever i. Vinnaren av Träpriset 2008 blir den tionde träpristagaren i raden och får förutom äran även den gyllene hästen och prissumman på 100 000 kronor.

"Träpriset 2008 inspirerar byggnadskonsten till högre arkitektoniska nivåer, samtidigt som det stödjer en hållbar utveckling i samhället", säger Marie S. Arwidson, VD för Skogsindustrierna. "Att använda trä, ett naturligt förnybart byggmaterial, är ett av de bästa sätten att visa framtida omsorg för världens naturresurser."

Vem som helst kan skicka in förslag

Träpriset delas ut våren 2008, men redan nu efterlyser juryn förslag på objekt till tävlingen. Förslagen, som kan lämnas in av vilken enskild eller juridisk person som helst, bör vara Skogsindustrierna tillhanda senast den 9 mars 2007. Anmälan görs via www.skogsindustrierna.org/trapriset.

För att byggnaden ska kunna beaktas av juryn behöver följande kriterier vara uppfyllda:

Byggnaden är helt färdigställd
Byggnaden är högst fyra år
Trä är en viktig del i byggnadens utformning
Juryn kan besöka byggnaden om så önskas

Organisationen för Träpriset 2008

Juryn: Love Arbén, arkitekt, juryns ordförande, Åsa Kallstenius, arkitekt, Jan Lagerström, civilingenjör, Petra Petersson, arkitekt och Tina Wik, arkitekt.

Jurysekreterare och projektledare: Per Bergkvist,
08-762 79 84, per.bergkvist@skogsindustrierna.org

Insamling: Caroline Danielsson, 08-762 72 76, caroline.danielsson@skogsindustrierna.org

Universeum, Göteborg. Vinnare av Träpriset 2004

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan