26 mars 2008

Trä på Nordbygg

- Intresset för träbyggnadssystem är stort just nu, förklarar Johan Fröbel, rådgivare på Skogsindustrierna och aktiv med Nordbygg. Oron över klimatet har också lett till att man vill veta mer om träets möjligheter. Vi är på plats alla dagar for att förklara det senaste inom teknik och utveckling.

- Med klimatet i fokus spelar fönster och dörrar en viktig roll i det energieffektiva byggandet, säger Lars-Göran Johansson, projektledare på TMF. Genom att välja rätt fönster och montera dem korrekt kan stora energivinster göras, vi visar hur det går till i vår gemensamma monter A14:20.

TRÄPRISET 2008

I entréhallen finns en utställning av de nominerade till Träpriset 2008. På scenen i anslutning till utställning kommer nominerade arkitekter att presentera sina objekt i 15-20 minuter var.

1 april

13.00 Gert Wingårdh, Träpriset 2004, Universeum
13.20 Ridhuset Flyinge Kungsgård, Flyinge
13.40 Villa Roser, Skara

2 april

13.00 Juniper House, Gotland
13.20 Kvarteret Fiskpigan, Trosa
13.40 Östra Kvarnskogen, Sollentuna

3 april

13.00 Villa Maria, Nacka
13.20 Löhammar Ladugård, Östhammar
13.40 Sommarhus Tjajkovski

4 april

13.00 Villa i Trosa
13.20 Sörgårdsskolan, Vaggeryd
13.40 Naturum Store Mosse, Gnosjö

TRÄBYGGNADSDAG DEN 2 APRIL

Den 2 april är det Träbyggnadsdag på Nordbygg. Senaste nytt inom teknik, arkitektur och industriell utveckling inom det moderna träbyggandet presenteras och deltagarna får ta del av spännande föreläsningar och se exempel på träbyggnation i Sverige, Europa, Japan och USA. Träbyggandets dokumenterade fördelar ur ett klimatperspektiv och för energianvändning kommer också att belysas.

- Vi kommer att visa den mängd bostadsprojekt i flervåningshus som nu pågår i stockholmsregionen, säger Niclas Svensson, chef för Sveriges Träbyggnadskansli. I Vällingby, Solna, Bagarmossen, Nacka, Vallentuna, Huddinge, Tyresö med flera. Att tala om ett genombrott är ingen överdrift.

För anmälan till Träbyggnadsdagen gå in på www.trabyggnadskansliet.se.

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan