14 maj 2008

Sveriges bästa trähus

Den nya boken Arkitektur i trä – Träpriset 2008 visar de 11 nominerade bidragen till Träpriset 2008. Byggnaderna representerar olika storlek, typer och användningsområden och presenteras i bild, text och ritningar.

Fotografen Åke E:son Lindman har tagit samtliga bilder. 
Pris: 395 kr exkl. moms och frakt.

Boken som finns i en svensk och en engelsk upplaga kan beställas på förlaget Arvinius. Beställning kan göras på fax 08-32 00 95 eller info@arvinius.se.


Med vänliga hälsningar

Per Bergkvist
Skogsindustrierna


Ny omarbetad utgåva av Lathunden

Nu äntligen kommer den mycket efterfrågade skriften Lathunden i ny utgåva, den tredje. En modern upplaga som är framtagen för våra kunder i byggbranschen men kan samtidigt vara till stor hjälp som varukatalog för kunder i bygg- och trävaruhandeln.

Innehållet har omarbetats med hänsyn till förändringar i BKR, Boverkets konstruktionsregler. Vi har även lagt till limträprodukter, ytterligare dimensioneringsvärden för olika centrumavstånd och altaner och takstolar.

  • Lathunden visar vilka dimensioner som krävs för altan-, golv- och takbjälkar samt takstolar i olika situationer enligt BKR, samt virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar.
  • består av 48 sidor i A6-format.

Beställ Lathunden på www.skogsindustrierna.org eller via fax 08-762 79 90 eller e-post marie.asell@skogsindustrierna.org

Pris: 60 kr exklusive moms och frakt

Med vänliga hälsningar

Johan Fröbel
Skogsindustrierna

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan