20 december 2010

Trätakstolar - Utbildning för konstruktörer och projektörer

25-26 januari, SP, Borås

Utbildningen syftar till att ge takstolstillverkare en möjlighet att utveckla sin personal och förbättra sina produkter. Utbildningen är ett led i kvalitetssäkringsarbetet och har nu omarbetats och anpassats till Eurokod 5. SP:s P-märkningsregler för trätakstolar ställer krav på att takstolskonstruktörer skall vara behöriga. Efter utbildningen genomförs ett skriftligt prov som ger möjlighet att bli godkänd takstolskonstruktör.

Läs mer om kursens innehåll på www.sp.se.


SP erbjuder två olika öppna kurser baserade på Eurokod 5 för dig som projekterar, tillverkar och bygger träkonstruktioner.


Eurokod 5 - dimensionering av träkonstruktioner

9-10 februari, SP Trätek, Stockholm
23-24 februari, Växjö

Eurokoderna blir obligatoriska under 2011 och ersätter BKR, Boverkets Konstruktionsregler. Införandet av Eurokoder i Sverige innebär en stor förändring främst för konstruktörer men även för byggare eftersom det även kommer nya utförandestandarder kopplade till Eurokoderna. SP Trätek lär dig som är projektör, konstruktör eller byggare det du behöver veta för att kunna projektera träkonstruktioner enligt Eurokoderna. På två orter ges tvådagarsutbildningar där du får grundläggande information om de olika Eurokoderna och en djupare inblick i Eurokod 5, det vill säga standarderna Träkonstruktioner, EN 1995-1-1 och Allmänt – Brandteknisk dimensionering, EN 1995-1-2.

Läs mer om kursens innehåll på www.sp.se.

 

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan