10 april 2018

Nyhetsbrev 132 TräGuiden

 Nordbygg 2018 är här!

Nordbygg 2018 är här!

Nu har Nordens största byggmässa återigen slagit upp dörrarna för att välkomna runt 50 000 besökare och cirka 900 utställare till Stockholmsmässan i Älvsjö.

Om du tar dig dit så missa inte att besöka branschorganisationen Svenskt Träs trevliga monter, där du som besökare kan få känna på smakprover på olika byggkomponenter i trä, ta del av träpublikationer, ta en kaffe eller fråga någon av våra träexperter om dina små eller stora funderingar rörande trä och träbyggande. Så varmt välkommen till monter C14:41.

För mer information, klicka på denna länk

Alexander Nyberg


 Träforskning på TräGuiden!

Träforskning på TräGuiden!

Nu har en ny intressant sökfunktion för träforskning precis lanserats. Den redan innehållsrika TräGuiden är därmed kompletterad med en databas innehållandes över 6 000 forskningsrapporter som relaterar till trä och träbyggande och vilken nås via den nya rybriken Forskning i menyraden. Tanken med detta är att underlätta för folk i branschen att finna mycket av den forskning som gjorts under årens lopp på träområdet, men som många inte känner till idag.

För att komma direkt till träforskningsportalen, klicka på denna länk

Alexander Nyberg


 Lathunden i uppdaterad version

Lathunden – nu i uppdaterad version

Nyligen lanserade Svenskt Trä en ny utgåva av Lathunden, ett omtyckt hjälpmedel i pocketformat där viktig information om träbyggande är samlad och framställd på ett lättförståeligt sätt. Nytt i utgåva 6 av Lathunden är att de olika ytbehandlingsklasserna och märkning för Certifierad Målad Panel, CMP, beskrivs. Trärådhuset ger exempel på användningsområden för olika träskyddsklasser och den innehåller ett uppdaterat virkessortiment med nya profiler. Dessutom har uppdatering till de senaste dimensioneringsreglerna i Boverkets konstruktionsregler, EKS 10 (BFS 2015:6) skett.

Populära Lathunden app är naturligtvis också uppdaterad likt den tryckta utgåvan.

Lathunden är ett utmärkt och uppskattat hjälpmedel för folk i byggbranschen samt för händiga gör-det-självare.

Du beställer enkelt Lathunden här och vill du hellre ha appen, så går den kostnadsfritt att ladda ner i App Store eller Google Play, sök bara efter Lathunden.

För mer information, klicka på denna länk

Johan Fröbel

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan