11 december 2005

Bullerskärmar i TräGuiden!

TräGuiden har kompletterats med ett helt nytt avsnitt som handlar om bullerskärmar i trä. I Norden är bullerskärmar av trä välkända och behovet av bullerskärmar ökar konstant. I det nya avsnittet om bullerskärmar har vi försökt att ge en praktisk handledning vid planering och uppförande av bullerskärmar. Vi har även försökt att ge en överblick över de tekniska och estetiska möjligheter som finns när man bygger skärmar av trä som är ett miljövänligt material. Dessa kan ges en varierande och attraktiv utformning som är lätt att anpassa till bebyggelse, terräng och andra lokala förhållanden.

Materialet om bullerskärmar hittar du främst under flikarna Projektering och Produktion. När du är inne på Projektering klickar du dig vidare till Byggnadstyper och därefter på Bullerskärmar. Här hittar du mer om bullerdämpning, arkitektur och dimensionering.

Går du vidare till fliken Produktion och klickar in på Konstruktionsdetaljer och slutligen på Bullerskärmar så kommer du att finna olika konstruktionsdetaljer med principlösningar om grundläggning, stolpar med mera.

Materialet som vi har arbetat om och kompletterat, har sitt ursprung i boken Bullerskärmar.

Vi hoppas att du ska ha nytta av de här nya delarna av TräGuiden och som alltid är du välkommen med dina synpunkter och frågor.

Med vänliga hälsningar
Skogsindustrierna

Johan Fröbel
Projektledare TräGuiden

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan