21 juni 2005

Flerbostadshus i TräGuiden!

Nu har vi lagt in ett helt nytt block i TräGuiden som handlar om flerbostadshus i trä. Krav, problem, tekniska lösningar och naturligtvis även möjligheterna till arkitektonisk utformning är förstås ganska annorlunda om ett byggprojekt handlar om ett flervåningshus eller om ett småhus. Materialet trä lämpar sig mycket väl för byggande i flera våningar. En ny spännande träarkitektur håller på att växa fram i vårt land sedan förbudet att bygga trähus i mer än två våningar togs bort 1994.

Det mesta om flerbostadshus i trä hittar du i Projektering under Byggnadstyper. Här kan du läsa om arkitektonisk utformning, om vad ett projektprogram bör innehålla och om hur man med olika typer av byggsystem kan samordna de funktioner som krävs i ett flerbostadshus.

Kraven på brand- och ljudisolering är ju annorlunda än i småhus, och i Konstruktiv utformning kan du läsa om hur man utformar lägenhetsskiljande bjälklag, och vi visar en principlösning.

Vi hoppas att du ska ha nytta av de här nya delarna av TräGuiden och som alltid är du välkommen med dina synpunkter och frågor.

Med vänliga hälsningar.
Skogsindustrierna

Johan Fröbel
Projektledare TräGuiden

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan