1 juli 2005

Lagom till sommaren kommer utomhuskonstruktioner i TräGuiden

Har du tänkt bygga ett vindskydd eller en spaljé i sommar, sätta upp ett nytt staket eller bygga ett plank? I TräGuiden hittar du mycket användbar kunskap om detta. Vi har lagt in flera nya avsnitt om utomhuskonstruktioner. Du hittar dem i Projektering under Byggnadstyper och i Produktion under Konstruktionsdetaljer.

Trä utomhus utsätts ju för många påfrestningar från väder och vind, mekaniska skador, insekts- och svampangrepp med mera och måste skyddas på bästa sätt. Särskilt viktigt är att skydda det mot fukt. Med ett bra konstruktiv träskydd kan många träslag klara sig mycket bra utomhus utan kemiskt träskydd. Det är naturligtvis också viktigt att välja rätt träslag för den funktion man vill ha samt att virket hanteras och lagras på rätt sätt, får lämplig ytbehandling med mera. Det behandlas i Materialval och Ytbehandling.

För utomhusprodukter som staket, skärm och spaljé visar vi konstruktionsdetaljer och här har vi även med inspirerande fotografier.

Vi hoppas du ska ha god nytta av detta nya material i TräGuiden.
Trevlig sommar!
Skogsindustrierna

Johan Fröbel
Projektledare TräGuiden

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan