7 februari 2008

Inbjudan till Byggmaterialdagen 3 april

Nu är programmet för Byggmaterialdagen den 3 april på Nordbygg färdigt. Det kommer att bli en spännande dag med bland annat representanter både från regeringen och oppositionen samt många företrädare från vår egen industri som kommer att berätta om hur de arbetar med nya lösningar för att möta klimat- och miljöhoten.

Läs mer i det bifogade programmet.


Bygg en skateboardramp i vår

Skogsindustrierna lanserar fyra nya byggbeskrivningar för vårsäsongen 2008; Skateboardramper, Jakttorn, Bra att veta om limträ samt Limträ – Dimensioneringstabeller. Hämta hos din bygg- och trävaruhandlare eller på www.byggbeskrivningar.se.

Med byggbeskrivningarna för jakttorn och skateboardramper vill Skogsindustrierna nå nya grupper gör-det-självare. Det är första gången man riktar sig direkt till ungdomar, som med beskrivningen för skateboardramper.

"Det ska vara enkelt och kul att bygga i trä", säger Johan Fröbel, ansvarig för byggbeskrivningarna vid Skogsindustrierna. "Jag hoppas på många nya curbs, banker och miniramper runtom i Sverige i vår. Och vem vet, ungdomarna kanske tycker det är så roligt att de fortsätter med nya projekt sedan av bara farten."

Samarbete med Svenskt Limträ
För två av byggbeskrivningarna samarbetar Skogsindustrierna med branschorganisationen Svenskt Limträ. Bra att veta om limträ beskriver generellt materialet limträ medan Limträ –Dimensioneringstabeller innehåller nio olika beräkningstabeller, bland annat för uterum och altaner.

Totalt 44 byggbeskrivningar finns nu hos de bygg- och trävaruhandlare som är anslutna till Skogsindustriernas bygg-i-trä-projekt. På hemsidan www.byggbeskrivningar.se finns en lista över bygg- och trävaruhandlarna och där finns även digitala versioner av byggbeskrivningarna att ladda hem. Missa inte heller Bygg i trä-boxen, med filmade byggbeskrivningar på fem DVD-skivor.

Byggbeskrivningarna är indelade i fyra serier:
1. Allmänt – om bygglov, material, tillbehör etc. (hit hör beskrivningarna om limträ)
2. Utvändigt – om utomhussnickerier (hit hör Jakttorn och Skateboardramper)
3. Invändigt – om inomhussnickerier, om att bygga bastu, lägga trägolv etc.
4. Renovering – om att bygga innervägg, byta fönster etc.


Välkommen till Träbyggnadsdag i Malmö

Kom och ta del av det senaste inom teknik, arkitektur och industriell utveckling inom modernt träbyggande. Hör spännande föreläsningar, se exempel på byggnader från Sverige, Europa och USA. Lär mer om träbyggandets dokumenterade fördelar inom klimat och energi.

Vi har den stora förmånen att hälsa Ilmar Reepalu, kommunalråd i Malmö, som inledningstalare. Under dagen kommer kommuner i Skåne såsom Helsingborg, Eslöv och Bromölla att presentera sina planer för att delta i utvecklingen av träbyggandet. Dessutom presenterar Midroc, Setra, Moelven, Derome träbyggnadserfarenheter.

Sist men inte minst utdelas pris i tävlingen "Bygg stort och spännande i trä" med utmärkelsen "Utmärkt Modernt Träbyggande". Prisutdelare: ordföranden i Nationella Träbyggnadsstrategin Lorentz Andersson samt juryns ordförande Fredrik von Platen.

Deltagandet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser! Läs gärna mer i bifogad inbjudan. För program och anmälan - se www.trabyggnadskansliet.se.

Hjärtligt välkommen!

Niclas Svensson
Chef Sveriges Träbyggnadskansli

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan