17 juni 2010

NYHET! Energismarta småhus – i ny uppdaterad utgåva!

Energismarta småhus

Med hänsyn till den förväntade energiprisutvecklingen och det allmänna samhällsmålet om minskad energianvändning, känns det angeläget att använda så flexibla och energismarta tekniska lösningar som möjligt. Man gör klokt i att minimera energibehovet i byggnader mer än vad som är lönsamt med dagens beräkningsmetoder. Medvetenheten att bygga energismart har ökat starkt den senaste tiden. Det byggs allt fler Passivhus och andra lågenergihus i Sverige. I EU:s nya direktiv krävs att alla nyproducerade och renoverade byggnader ska ha “nära noll” i energianvändning år 2020.

Boken Energismarta småhus omfattar 114 sidor och är rikt illustrerad och har det praktiska formatet A5. Nya, inspirerande exempel på energismarta hus och tekniska lösningar presenteras i den uppdaterade utgåvan. De nya svenska kraven på Passivhus och Minienergihus behandlas ingående. En oumbärlig och praktisk handbok för yrkesverksamma arkitekter och ingenjörer samt byggherrar och byggare/hustillverkare.

Författare är Holger Gross, byggnadsingenjör, med förflutet inom träbranschen, bland annat som författare och redaktör till Träbyggnadshandbok, Limträhandbok, Limträguide och en mängd byggbeskrivningar. Han har mångårig erfarenhet och gedigen kunskap inom träbyggnadsteknik med speciell inriktning på material och energieffektiva konstruktioner.

Beställ Energismarta småhus, utgåva 2 direkt på www.huskunskap.se eller genom bokhandeln. Ca-pris 249:- inkl. moms exkl. porto.

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan