18 oktober 2011

Träbyggnadsdag - Arkitekter formar framtiden - 25 oktober i Göteborg

Tisdag 25 oktober kl. 10:00 - 15:00 - Svenska Mässan, Göteborg

Morgondagens städer ska vara attraktiva, ekonomiskt för­svarbara och byggda med hållbara, klimatanpassade metoder. Lösningen?
Modern träbyggnadsteknik som är klimatneutral, ultrasnabb och rationell. Nu behöver tekniken adderas med ny, smart och framåt­riktad arkitektur.

Kom och möt Göteborgs nya Stadsbyggnadsdirektör Bengt Delang på höstens mest spännande seminarium:
Arkitekter formar framtiden – om morgondagens byggande i Göteborg.

Under en spännande och lärorik dag, med interaktiva inslag, får du veta hur man med moderna, industriella träbyggsystem
bygger stort – flervåningshus, offentliga byggnader, vägbroar och hela stadsdelar.

Stadsförnyelse är en viktig pusselbit i det hållbara samhälls­byggandet. Och fler än 200 kommuner i Sverige tar redan
vara på den industriella träbyggnadsteknikens möjligheter.

Du finner program samt sida att anmäla digwww.trabyggnadskansliet.se

Följ oss även på Twitter: #trabygg25

Niclas Svensson
Chef
Sveriges Träbyggnadskansli
Mobil: 0703-72 34 06


 

Skogsindustrierna lanserar Svenskt Trä

Skogsindustrierna samlar sin verksamhet som rör marknadsföring av trä, träprodukter och träbyggande under namnet Svenskt Trä. Den internationella delen kommer att bedrivas under namnet Swedish Wood.

- Namnet Svenskt Trä speglar den kunskap och bredd vi har när det gäller marknadsföring av trä i vår verksamhet, säger Marie S. Arwidson, vd för Skogsindustrierna. Vi har med detta fått en kraftig och tydlig avsändare i vår externa kommunikation. Dessutom kommer våra målgrupper nu att lättare kunna överblicka vårt utbud av aktiviteter och tjänster och hitta den information de söker om trä och träbyggande.

Fakta om Svenskt Trä

Svenskt Trä verkar för kunskapsspridning, inspiration och utveckling som rör trä, träprodukter och träbyggande. Målsättningen är att genom information och inspiration öka träanvändningen i Sverige och på utvalda marknader utomlands. Svenskt Trä syftar också till att lyfta fram trä som ett konkurrenskraftigt, miljövänligt och hållbart material.

Exempel på tjänster som Svenskt Trä tillhandahåller är serien med 48 byggbeskrivningar som hjälp till den som vill renovera eller bygga till sitt hem, t.ex. snickra en bastu, en altan eller en friggebod. Svenskt Trä erbjuder dessutom byggmaterialhandlarnas personal Certifierade Träexpert-utbildningar. Till byggsektorn erbjuder Svenskt Trä en teknisk handbok på internet om trä och träbyggande, TräGuiden.se, samt information och projektstöd för storskaligt träbyggande via Träbyggnadskansliet, tillsammans med TMF (Trä- och möbelföretagen). Svenskt Trä bevakar också arkitekturen i trä i Sverige och utlandet i tidningen Trä, samt premierar byggnader som representerar god svensk arkitektur i trä med Träpriset, som delas ut vart fjärde år.

Svenskt Trä har även en verksamhet i utlandet, bland annat genom kampanjerna Wood for Good i England och Bois.com i Frankrike.

www.svenskttra.se
www.swedishwood.com

För mer information

Bertil Stener, direktör för Svenskt Trä, Skogsindustrierna, tel 070-207 18 52
Charlotte Apelgren, kommunikation, Svenskt Trä, Skogsindustrierna, tel 070-661 78 81

Fakta om trä

Trä är ett naturligt, hållbart och återvinningsbart material med många användningsområden. Dels har trä en självklar plats i våra hem och trädgårdar i form av golv, lister och panel, trallvirke, virke för staket och stolpar mm. Dels används trä i byggandet och där är trä ett material på frammarsch inom modernt byggande. 50 % av de nybyggda bostäderna i Sverige under 2010 uppfördes med trästomme (ca 90 % av småhusen samt 15 % av flervåningshusen). Därmed är trä numera det vanligaste stommaterialet vid nybyggnation. Trä används även i andra konstruktioner, som t.ex. bärande konstruktion i hallbyggnader (40 % av nybyggnationer) och broar (20 % av nybyggnationer, främst gång- och cykelbroar).

Om TräGuiden

TräGuiden tillhandahåller information om trä och träbyggande. Webbsidan drivs av Svenskt Trä, en del av Skogsindustrierna, och utgör med sina nära en miljon besökare per år ett viktigt informationsnav för byggande i Sverige.

TräGuiden beskriver tekniska lösningar för träbyggande samt innehåller information om trämaterialets egenskaper. TräGuidens innehåll av illustrationer och konstruktionslösningar kan fritt skrivas ut eller delas med andra.

Det finns också nedladdningsbara ritningar i CAD-format på TräGuiden.

Klicka här för sajtkarta

Stäng sajtkarta

Prenumerera på TräGuidens
populära nyhetsbrev

Vi värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Genom att klicka på skicka lämnar du ditt samtycke.
Läs vår integritetspolicy.

På din mobil fungerar TräGuiden bäst i stående läge.Ok

Hantera dina pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

Du har inga sparade pins

Hantera pins fungerar bäst om du inte är i privat/inkognitoläge. OBS! Dina pins sparas i datorns lokala minne.
Åtgärder som innebär raderande av kakor på datorn kan ofta även medföra att det lokala minnet rensas med följden att dina sparade pins försvinner.

pin

Du vet väl att du kan spara sidor till senare. Samla här pins för de sidor du besöker ofta och enkelt vill kunna återkomma till.

  • Lägg till
  • Du har redan lagt till den här sidan.

Skicka pins

Ett enkelt sätt att spara dina pins är att maila dem

Du har nu skickat dina pins!

Något gick fel. Kontrollera e-postadressen och prova igen.

Dela sidan